Vi byter ditt tak

Husets kanske viktigaste byggnadsdel är taket. Ett bra hus har ett bra tak.
Oavsett om du vill ha takpannor eller plåt har vi lösningen. Vi samarbetar med ledande leverantörer och har ett brett sortiment av lösningar och lämnar upp till 30 års garanti på ert nya tak.

Det vanligaste materialet är betongtakpannor med en behandlad yta för att minimera påväxt och behovet av underhåll. Betongtakpannor finns i många olika kulörer och ytbehandlingar så att vi tillsammans kan välja den lösning som passar fastigheten, era behov och önskemål bäst.

Dessutom tillhandahåller vi även plåttak i en rad olika funktioner, utseenden och profiler. Allt ifrån traditionell bandtäkt dubbelfalsad plåt till olika profiler som liknar takpannor eller sinusformade skivmaterial.

Utöver underlag och taktäckningsmaterial omfattar våra helhetslösningar även kompletteringsprodukter såsom takavvattning, plåthuvar, takfotsbrädor och vindskivor. Vindskivorna kan även fås i underhållsfritt material, se under fliken fasad för mer information.

Det är inte alltid man kan upptäcka ett läckage i taket utan att göra en grundlig besiktning. Även om takbeläggningen ser ut att vara i tillräckligt god kondition är det underlaget som avgör om taket är tätt.

Det är underlagspappen som garanterar att takkonstruktionen håller tätt. Ofta håller den i 35-40 år. Därefter är det hög tid att se över konstruktionen i sin helhet. Det räcker alltså inte att ytbehandla ytskiktet utan det är underlaget som måste åtgärdas för att få en långsiktigt hållbar lösning.

I samband med vår besiktning dokumenterar vi eventuella brister så att vi tillsammans kan gå igenom behovet av åtgärder. Även om ditt tak innehåller material som kräver särskild hantering, tex. asbest har vi lösningarna som gör att ni kan sova lugnt och tryggt under många år framöver.

Hemsida & Design av Intendit  Webbyrå